Yoğurt ve ıspanak salatası malzemeleri.
- bir avuç ıspanak
- 2 orta boy havuç, rendelenmiş
- 2 orta boy biber
- 2 yemek kaşığı yağ
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak, rendelenmiş
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
üst için gerekli malzemeler;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 200 gr haşlanmış tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Yoğurtlu ve ıspanaklı salata tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle orta ateşteki bir tavaya sıvı yağı ve rendelenmiş havuçları ekleyip havuçlar hafif yumuşayana kadar karıştıralım.
- Ardından kapya biberi güzelce yıkayıp ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayırıp ince ince doğrayalım.
- Havuçların üzerine doğranmış kapya biberi ekleyip birlikte kızartalım.
- Ispanağı yıkayıp suyunu süzelim. Ardından güzelce doğrayalım ve tavalarımıza ekleyelim.
- Tuz ve karabiberi ekledikten sonra ıspanak suyunu bırakana kadar pişirin.
- Tavamızı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Derin bir kapta yoğurdu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip iyice karıştırın.
- Haşlanmış tavukları elimizle küçük küçük doğrayalım.
- Yağı bir tavada kızdıralım ve haşlanmış nohutu ve kuşbaşı doğranmış tavukları ilave edelim.
- Acı biber ekleyin ve 10-15 dakika soteleyin. Piştikten sonra ocaktan alın.
- Soğuyan sebzeleri hazırladığımız yoğurdun içine dökelim ve karıştıralım.
- Son olarak karışımımızı servis tabağına alalım. Üzerine nohut ve kızarmış tavukları ekleyelim.
Herkesin tadını çıkarın.