Merhaba arkadaşlar
Bugün sizlere çorba nasıl yapılır ve bezelye nasıl pişirilir onu anlatacağım.
Çorbayı pişirebilir, buzdolabına koyabilir ve pişirirken çıkartabilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Kullanışlı ve sağlıklıdır. Et bulyon kullanmayı pek sevmem o yüzden kendi suyumu kendim yaparım. Daha sonra aynı şekilde tavuğu başlamadan önce haşlayıp soğutup buzdolabına koyuyorum.
Yoğurt yemeklerinde çıkarıp sade bir bulgur pilavına atıyorum hatta çok güzel bir tat ve doku veriyor.
oradan devam edelim
Tavuklu çorbayı pişirmek için önce kemiksiz etimizi buzdolabından çıkaralım.
Kasaptan kemiğinden taze et de alabilirsiniz. Dilerseniz kemiksiz et de kullanabilirsiniz. Kemik aromasının vitaminli suya karışmasını istiyorum.
O halde etimizi güzelce yıkayalım. Kemik kırıntısı olmadığından emin olalım. Çünkü yemek sırasında suyla karışıp ağzımıza gelebilir.
Ardından düdüklü tencereye koyun. Kemiği kaplayacak kadar su ekleyin. İsterseniz biraz daha ekleyebilirsiniz. Çok su vermemeliyiz. Düdük ile yapacağımız için havalandırma için yeterli alana sahip olmalıdır. Benim tavsiyem, düdüklü tencerenin yarısını suyla dolu tutmanızdır. Tabii düdükten düdüğe farklar var. Düdüklü tencere kullanıyorsanız normal tencerede de yazabilirsiniz. Ancak düdüklü tencere daha hızlı pişirir ve eti daha yumuşak hale getirir.
Daha sonra içine bir yemek kaşığı tuz ekleyin.
Tepsiye yapmak istediğiniz bezelye sayısını ekleyelim. Ben bir kase kullandım ve bezelyeleri taştan çıkaralım.
O halde bezelyeleri güzelce yıkayalım ve düdüklü tencereye boşaltalım. Tekrar karıştıralım. Ardından tencerenin kapağını kapatın.
Sonra hava kabarcıkları çıkana kadar iğneyi kaldırıyorum.
Daha sonra kaynamaya başlayınca 12 dakika bekleyelim, düdük ibresini indirip ocağın altını kısın. 45 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Kısık ateşte pişirirseniz pişmesi daha uzun sürer. Yüksek ısıda pişirdiğinizde içindeki su çıkacaktır.
Süre dolduğunda, biraz soğumaya bırakın. Çabuk soğumasını istiyorsanız soğuk suyun altına tutabilirsiniz. Ama çok dikkatli ol. Havanın çıkması için düdük iğnesini kaldırıyorum. Ardından etin ve bezelyenin nasıl piştiğini izleyin. Pişmemişse kapağını kapatıp 5-10 dakika daha pişirebilirsiniz.
Çorbayı bir tarafı bezelye ile soğutup dondurucu poşete veya herhangi bir plastik kutuya koyup soğuyunca buzdolabında saklayabilirsiniz. Yemeklere lezzet katmaya hazır.
Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]