çorba pişirme



çorba pişirme

Hazırlama süresi: 25 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Miktar: 6 kişi

Dersler:

Köfte için:

  • 200 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 çay kaşığı un
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • tuz biber

Diğer materyaller:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • tuz biber

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 7-8 ıspanak yaprağı
  • 2 yemek kaşığı kuru nane

Nasıl yapılır?

Köfte nasıl hazırlanır?

  1. Kıymayı, bulguru, unu, tuzu ve karabiberi bir karıştırma kabına alın ve ellerinizi hafifçe ıslatarak yoğurun. Köfte hamurundan nohutları iri parçalar halinde kesin ve köfteleri yuvarlayın.
  2. Tavaya sıvı yağı alıp soğanları doğrayın ve orta ateşte kavurun. İnce doğranmış havuçları ekleyin ve bir iki dakika daha soteleyin. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. 3,5 su bardağı sıcak su dökün ve karıştırın. Köfteleri, haşlanmış nohutları, pirinci, tuzu ve karabiberi ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Gerekirse biraz sıcak su dökün ve kıvamını kendinize göre ayarlayın.
  3. Doğranmış ıspanakları tencerenin dibini kaplayacak şekilde çorbanın üzerine serpin.
  4. Dilerseniz kuru naneyi tereyağında yakıp üzerine dökün ve servis yapın.

Yorum yapın