Çorba ve patates püresi ile antrikot

Entrecote antiricotte, dökme demir tavada lokum gibi pişirilen patates püresi ile kombine edilmiş bir sostur.

Öncelikle etimizi sıvı yağ ile kaplayalım, bir fırça yardımıyla yağın üzerine gezdirelim.

1-2 saat buzdolabında bekletelim.

Bu sırada patatesleri soyup yıkayalım, doğrayalım ve bir tencerede suda haşlayalım ve suyunu süzelim. Tuz, bir kaşık tereyağı, bir su bardağı sütü kıvamına göre yavaş yavaş ekleyip ezelim. Dilerseniz blender ile ezebilirsiniz.

Bir yandan domates sosumuzu hazırlayalım ve kenara alalım.

Kızarmış etimizi döküm tavada mühürleyelim.

3-4 dk. Dönmeyelim, ikinci tarafa döndüğümüzde tuz serpelim. Tuz eklerseniz etiniz piştikten sonra daha sert olacaktır.

Etler pişince tabağın ortasına patates püresini koyup üzerine 1 antrikot et, 1-2 kaşık sos döküp sıcak servis edebilirsiniz.

İnce kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın