çörek

bizi tarifi malzemeleri

  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı soda
  • 4 yemek kaşığı yoğurt + yarım çay bardağı ılık su
Bizi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Un hariç tüm malzemeleri ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.
  2. İki su bardağı unu ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.
  3. Kaşığı bir kenara koyup el ile devam edeceğiz.
  4. Kalan unu ekliyoruz.
  5. Güzel bir hamur elde edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz ki yumuşak olsun.
  6. Hamuru 10-15 dakika dinlendiriyoruz.
  7. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla üzerini bir bezle kapatarak açıyoruz (çok ince açmayın yarım santim olması lazım).
  8. Kare kare kesiyoruz.
  9. Yağı küçük, derin bir kaba koyun, yaklaşık 1-1.5 su bardağı su.
    Kızgın yağda kızartılır. Her iki tarafı da kızartın.
    Afiyet olsun.

Resimlerle Bissi tarifi

Bessi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın