Crovasan

kruvasan tarifi malzemeleri

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • bir yumurta sarısı üzerine 2 yumurta
  • 75 gram margarin

içeri

  • sürülebilir çikolata

Kruvasan tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Süt ve mayayı bir kaba alın, şekeri ekleyin ve karıştırın.
  2. Kase şeklindeki yoğurma kabının kasesine aldığınız unu açın, ortasına hazırladığınız mayayı dökün ve 10 dakika mayalanmasını bekleyin.
  3. Daha sonra hamur için gerekli olan diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.
  4. Üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz hamur kabarınca masaya un serpiyoruz hamuru üzerine alıyoruz kare şeklinde açıyoruz yumuşattığınız yağı sedye yardımıyla alıyoruz Açtığınız hamurun ortasından sağa sola kapatıp tekrar açın.
  5. Bir kaç kat katlayıp tekrar kare şeklinde açıp resimdeki gibi kesin, üçgenin geniş kısmına sürüp rulo yapın (çocuklar yemediği için çikolata kullanmadım.)
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve 10 dakika dinlendirin.
  7. 185 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin ve afiyetle yiyin 🧚🏻‍♀️

kruvasan tarifi

  • tatlı tarifi
  • Crovasan
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

palamut ekmeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın