Daha az malzemeli yumuşak bir ekmek tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 anlık sanal paket
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Daha az malzemeyle pürüzsüz bir ekmek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Paketlerimizin içine ısıttığımız süt, su, şeker ve mayayı alıp mayanın içinde eriyene kadar 10 dakika bekliyoruz.
- Daha sonra yumuşak bir hamur elde etmek için yavaş yavaş tuz ve un ekleyin.
- Üzerini streç film ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım ve hamuru 12 adet şekere bölelim.
- Merengimizi oklava yardımıyla unlayarak açalım, üzerini örtüp 10 dakika bu şekilde bekletelim.
- Orta ateşte ısıttığımız tavaya alıp sık sık karıştırarak pişiriyoruz üzerine tereyağı sürüp afiyetle yiyebilirsiniz.denenlere afiyet olsun
.
Az malzemeli bazlama süngeri tarifi







Az malzemeli Yumuşak Bazlama ile ilgili yazı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]