Daha az malzemeli yumuşak bir ekmek tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 anlık sanal paket
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Daha az malzemeyle pürüzsüz bir ekmek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Paketlerimizin içine ısıttığımız süt, su, şeker ve mayayı alıp mayanın içinde eriyene kadar 10 dakika bekliyoruz.
- Daha sonra yumuşak bir hamur elde etmek için yavaş yavaş tuz ve un ekleyin.
- Üzerini streç film ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım ve hamuru 12 adet şekere bölelim.
- Merengimizi oklava yardımıyla unlayarak açalım, üzerini örtüp 10 dakika bu şekilde bekletelim.
- Orta ateşte ısıttığımız tavaya alıp sık sık karıştırarak pişiriyoruz üzerine tereyağı sürüp afiyetle yiyebilirsiniz.denenlere afiyet olsun.
Az malzemeli bazlama süngeri tarifi
Az malzemeli Yumuşak Bazlama ile ilgili yazı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]