Dayanılmaz Profiterol Tarifi Malzemeler
hamur için
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 toz balık
- 1 paket vanilya
- 4 büyük yumurta
krema için
- 3 su bardağı süt
- Bir parmak bir bardak sudan daha az şekerdir
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Yarım paket krem şanti
Çikolata ganache
- 1 kutu çiğ süt kreması
- 80 gram acı
- 80 gr sütlü çikolata
Karşı konulmaz bir profiterol tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce kremayı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz ve sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz, süt, un, nişasta ve şekeri ilave edip iyice çırpıyoruz ve soğuyunca krem şantiyi de döküp iyice çırpıp koyuyoruz. soğuması için dolaba
- Profiterol için tereyağını eritin, suyu ekleyin ve un ve vanilya ile karıştırın, 5 dakika pişirin, kenara alın ve soğutun.
- Soğuyunca yumurtaları teker teker ekleyip hamura yedirin.
- İster sıkma torbası kullanarak ister iki çay kaşığı yardımıyla yağlanmış tepside küçük toplar haline getirin.
- Fırını önceden 180 derece ters çevirerek ısıtın.
- Yaklaşık 35 dakika pişirin, fırındayken kapağını açmayın yoksa dışarı fırlar.
- Pişmiş hamur kuruyana ve dışarı çıkmayıncaya kadar 20 dakika fırında bekletin.
- Çikolata sosu için kremayı ocağa alın, kenarlarda biraz kaynamaya başlayınca ocağı kapatın, çikolatayı ekleyin ve sürekli karıştırarak eritin.
- Kabuklanmaması için ara sıra karıştırarak buzdolabına koyun.
- Pişmiş topları krema ile doldurun ve dilediğiniz gibi soğutulmuş çikolata sosuyla süsleyerek servis yapın. Sakin ol. Afiyet olsun
Dayanılmaz Profiterol tarifi
Karşı konulmaz Profiterol yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]