Dede’nin Bol Soğanlı Özel Borcam Kebabı

Soğan ağacında soğan kebabının lezzetli tarifini size açıklayacağım ve özür dilerim.

Dede’nin Bol Soğanlı Özel Borcam Kebabı için önce bir tavaya zeytinyağını koyup kavrulmuş fıstıkları pişiriyoruz.

Bir piyaz içerisine tereyağını koyup soğanı doğrayıp üzerine önce tuz serpip güzelce yıkayıp ilave ediyoruz.

Soğanlar ölünce çekirdeklerini çıkarıp kapya biberi, yeşil biberi ve yeşil soğanı doğrayıp tencereye ilave edip ince kıyılmış sarımsağı ekleyip iyice kavuruyoruz.

Bir bardak sıcak su dökün ve ocağı kapatın. Etimizi hazırlamaya başlıyoruz.

Soğanları doğrayıp tüm et malzemelerini bir kaba alıp rendeliyoruz. Ondan yuvarlak futbol topları yapıyoruz ve karıştırıyoruz. Sonra yağı koyuyoruz.

Borun içine su döküyoruz, hazırladığımız soğan ürünlerini yere yayıyoruz, eti koyuyoruz, küp küp doğradığımız domatesleri döküyoruz ve bir bardak sıcak su döküyoruz.

Biber, zeytinyağı ve su ile hazırladığımız sosu dökün. yıkayıp serpiyoruz. Üzerine maydanoz serpip 180 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.20-25 dakika izledikten sonra Dede’nin Bol Soğanlı Özel Borcam Kebabı hazır.

Sağlıklı günlerde yemenizi istiyorum. …

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın