Demirhindi Şerbeti – Tatlılarım

Malzemelerin listesi çok uzun (40 tane var, gerisini düşünebilirsiniz, ama elbette hepsini almanıza gerek yok ama en önemlileri Demirhindi, tarçın, karanfil, şeker… Bazıları artmak demek. tadı ve gerçek demirhindi şerbetine yakınlaşın.

Demirhindi Şerbeti tarifi için demirhindiyi bir gece önceden suyla birlikte tencereye koyup kapağını kapatıp sabaha kadar suda rengini ve tadını kaybetmesini bekliyoruz.

Ertesi gün kalanları koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 5-10 dakika sonra altını kapatıp soğumasını bekleyin.

Daha sonra tülbent yardımıyla süzün ve soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

Demirhindi Şerbeti hazır. Tam şifalı şerbet.. inanılmaz tatlı, ferahlatıcı 😉😋

Denemelisin, seveceksin.

Afiyet olsun bal şeker ❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın