Börek, Türk mutfağının en popüler aperatifidir. Aynı zamanda çoğu insan için harika bir yemektir. Ancak gerçek bir börek hazırlamak biraz zahmetli. Hamuru ve baharatları açmaya gelince biraz zaman alır. Bu yüzden pankek çok tercih ediliyor. Basit, lezzetli ve lezzetlidir.
Vereceğimiz tarif hamur ya da yuvarlanan hamur değil! Tek yapmanız gereken Türk mutfağının enfes makarnalarını haşlamak. Bir kez denediğinizde en sevdiğiniz börek olacağına eminim. Afiyet olsun!
Dersler
- 2.5 su bardağı erişte
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
kırma bileşenleri
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
en iyi malzemeler
- 5-6 dal kıyılmış maydanoz
yapılışı
Öncelikle makarnayı tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra bir kevgir yardımıyla makarnayı süzün ve iyice kurumasını bekleyin. Bitmiş erişteleri bir karıştırma kabına aktarın. Yumurta ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
20-22 cm’lik bir tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Makarnanın yarısını ekleyin. Üzerine rendelenmiş peynir ekleyin. Kalan makarnayı örtün.
25-30 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Sonra ters çevirin ve 10 dakika daha pişirin.
Hazırladığınız yufkayı servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.