dereotlu kurabiye

Dereotlu Kurabiye Tarifi Malzemeler

  • 250 gram tereyağ veya margarin (tercihen tereyağı)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi (veya elma sirkesi)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • bir demet dereotu;
  • 3 su bardağı un

yukarı;

  • 2 yumurta akı
  • Susam

Dereotlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Un, kabartma tozu ve dereotu dışındaki malzemelerimizi bir karıştırma kabına alalım. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Malzemeleri karıştıralım. Yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun.
  2. Son olarak kıyılmış dereotunu ekleyip yoğuralım. İki yaprak yağlı kağıt çıkaralım. Tezgaha bir tane dizelim ve yoğurduğumuz bisküvi hamurunu koyalım.
  3. Üzerini tekrar yağlı kağıt ile kapatıp merdane veya oklava yardımıyla dikdörtgen şeklinde açalım. Üzerine yumurta beyazı sürüyorum. Her yerine susam serpin.
  4. Bıçakla keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika pişirelim.
  5. Pişen kurabiyeleri kaseye aktaralım ve soğumaya bırakalım. İster çayın yanında ister atıştırmalık olarak bu nefis tarifi denemenizi tavsiye ederim.Sevmeyi ve kaydetmeyi unutmayalım 🥰 deneyeceklere afiyet olsun 🌸🌸.

Fotoğraflı dereotu kurabiye tarifi

  • börek tarifi
  • dereotu ile
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Noel listesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın