dereotu böreği

Dereotu Böreği Tarifi için Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2.5-3 su bardağı un
  • Yarım avuç ince kıyılmış dereotu

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
Dereotu böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Bismillahirrahmanirahim 🌸Un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  2. Unu azar azar ekleyelim, un miktarı değişebilir.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Şekillendirip tepsiye dizip hamuru 10 dakika tepside dinlendirelim.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürüp isteğe göre susam da dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  7. Altın kahverengi olana kadar sıkıca pişirelim.

Resimlerle dereotu pasta tarifi

Dill Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın