dereotu böreği

Dereotu Böreği Tarifi için Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım avuç ince kıyılmış dereotu
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5-3 su bardağı)

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı

Dereotu böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Yavaş yavaş un ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
  3. Daha sonra hamura şekil verelim, üzerine yumurta sarısını sürelim ve çatalla üzerini çizelim.
  4. 180 derecelik fırında pişirip sıcak olarak servis edelim.

Resimlerle dereotu pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • dereotu ile
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Çalışan Buz Hamuru Yükseliyor (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın