Dereotu Böreği Tarifi için Malzemeler
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- Bir bardak sudaki yoğurttan iki parmak eksik
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 yumurta
- göz tuzu
- eşit derecede doğru
üzerine serp
- susam
- yumurtanın Sarısı
içeri
- 1 kase çedar peyniri
Bir tarif pasta dereotu otu nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle un ve yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp iyice karıştıralım.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Ardından mandalina büyüklüğünde bir beze alıp elimizle açıp cheddar peynirini ekleyip d şeklini verelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- 200 derecede kontrollü fırında pişirelim.
Resimlerle dereotu otlu börek tarifi
Dere Otlu Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]