dereotu böreği

Dereotu Böreği Tarifi için Malzemeler

  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • Bir bardak sudaki yoğurttan iki parmak eksik
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • göz tuzu
  • eşit derecede doğru

üzerine serp

  • susam
  • yumurtanın Sarısı

içeri

  • 1 kase çedar peyniri
Bir tarif pasta dereotu otu nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle un ve yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp iyice karıştıralım.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Ardından mandalina büyüklüğünde bir beze alıp elimizle açıp cheddar peynirini ekleyip d şeklini verelim.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  5. 200 derecede kontrollü fırında pişirelim.

Resimlerle dereotu otlu börek tarifi

Dere Otlu Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın