dereotu böreği

Dereotu Böreği Tarifi için Malzemeler

  • 150 gr ghee/tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerinde)
  • 2.5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 çay kaşığı şeker
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • dereotu (istediğiniz kadar ekleyin)
  • 1 damla yumurta sarısına pekmez
Dereotu böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Oda sıcaklığındaki ghee’ye yağ, süt, yumurta sarısı ve bir yumurta beyazı daha ekleyin ve karıştırın.
  2. Ardından tuz, şeker ve sirkeyi ekleyip karıştırın. Kontrollü bir şekilde biraz un ekleyelim ardından kıyılmış dereotu ekleyip iyice yoğuralım.
  3. Kalan unu ekleyin ve masanın üzerinde iyice yoğurun. Hamur çok sert ve çok yumuşak olmayacak. Yaklaşık 3-4 su bardağı un kullanacağız (yumurtaların büyüklüğüne göre değişir)
  4. Daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar alınarak şekil verilir. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. İçine peynir de koyabilirsiniz, ben bir kısmını öyle yapıyorum.
  5. Şekil verdikten sonra yumurtanın içine bir damla pekmez döküp iyice karıştırıp hamurun üzerine sürüyorum sonra çatalla tırmalıyorum.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun 😋.

Resimlerle dereotu pasta tarifi

Dill Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın