dereotu böreği


Dereotu Böreği Tarifi için Malzemeler

  • 1 çay kaşığı lor peyniri
  • Yarım paket tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu (sevmiyorsanız gerek yok)
  • 1 çay kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 5 su bardağı kadar un (normal kıvama gelene kadar hamura ekleyin)

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • Susam
Dereotu böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Oda sıcaklığındaki yağı bir karıştırma kabına alın.
  2. Diğer malzemeleri teker teker ekleyip karıştıralım. Unu önce 2 su bardağı unu daha sonra azar azar ekleyerek ele yapışmayacak normal bir pankek hamuru kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verelim.
  4. Üzerlerini yumurta sarısı ile yağlayıp susamla süsleyin.
  5. 170 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. (Börek pişirme ayarı fırınınıza göre hangi sıcaklıkta olursa olsun pişirin.)

Resimlerle dereotu pasta tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın