dereotu böreği


Dereotu Böreği Tarifi için Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım avuç ince kıyılmış dereotu
  • 1 yumurta akı, sarısının içi ve dışı
  • mümkün olduğunca

koymak

  • 1 kase peynir

Dereotu böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı yoğurt, bir paket kabartma tozu, tuz, ince kıyılmış dereotu ve bir yumurta beyazını bir karıştırma kabına alıp iyice karıştıralım.
  2. Daha sonra mümkün olduğu kadar un ekleyelim unun büyüklüğüne göre değişebilir ben 3 su bardağı un kullandım.
  3. Ardından ceviz büyüklüğünde bir beze alıp elimizle hafifçe bastıralım.
  4. Bir parça peynir koyup tekrar saralım.
  5. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
  6. Daha sonra üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece kontrollü fırında pişirin. Kim deneyecekse eline sağlık.

Resimlerle dereotu pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • dereotu ile
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Sahte su hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın