dereotu böreği

Dereotu Böreği Tarifi için Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Bir avuç dereotu ve ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un

Dereotu böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce yağ, süt, yumurta, dereotu, maydanoz, tuz ve şekeri iyice karıştırın.
  2. Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin.
  3. Kıvam yumuşak bir hamur olacak.
  4. Daha sonra şekil verilerek tepsiye dizilir.
  5. Tepsiyi fırına vermeden önce üzerini bir kapakla kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
  6. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin, afiyet olsun.

Resimlerle dereotu pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • dereotu ile
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Limon soslu limonlu kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın