Tatlı Peynir ve Dereotu Böreği yapmak için tüm malzemeleri bir kaba alalım. Öncelikle 1 su bardağı ılık suyu bir kaba alalım, maya ve 1 yumurta + 1 yumurta beyazını ilave edelim, 2 yemek kaşığı yoğurt (soğutulmuş), 1 yemek kaşığı tuz ve 5 yemek kaşığı şekeri ilave edip şekerle karıştıralım. Çırpmak. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyip karıştıralım, oda sıcaklığındaki 200 gr yumuşak margarini ekleyip unun kalanını ilave edelim. Güzel oynayalım. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Ardından dereotumuzu ince ince kıyıp hamurumuza ekleyip tekrar yoğuralım.
Yumuşacık olan hamurumuzu 45 ila 60 dakika pişirelim.Yer soğuk ise isterseniz 90 dakika mayalamak isteyebilirsiniz çok sıcak bir yerde bekletelim.
Şimdilik peyniri hazırlayalım. Peyniri rendeleyebilir ve fazla tuzunuz yoksa biraz tuz ekleyebilirsiniz. Dilediğiniz peynirin üzerine serpip dereotu da ekleyebilirsiniz. Dereotu olduğu için fazla hamur eklemeye gerek duymadım. Ama sevenler için iyi olur.
1 saatin sonunda mayalı hamurdan küçük toplar yapalım. Elimizde küçük bir şey açıp içine peyniri koyup ortadan ikiye katlayıp tepsiye koyalım. Bunu bütün fasulyelerimiz için yapalım.
Yumurtamızın sarısına şekeri ekleyip bir fırça ile karıştıralım ve keklerimizin üzerine yayalım. Üzerine isteğe bağlı susam ekleyebilirsiniz.
20 dakika maya tepsisi yapalım.
180 derecelik fırında 20-25 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
Tatlı Peynir ve Dereotu Hamur İşlerimiz hazır.
yemek ister misin 💕
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]