dereotu ezmesi

Kıyılmış dereotu böreği tarifi için malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya ghee
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağından biraz fazla yoğurt
  • 3 yumurta (bir sarısı fırçalamak için ayrılacak)
  • 5 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 6 su bardağı un (ayarlanabilir ilave)
  • bir demet dereotu

içeri

  • 1 kase beyaz peynir veya lor peyniri
Dereotu yoğrulmuş börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tereyağını tavaya koyun ve tamamen eritin. Isınması için yoğurma kabına alıp 3 dakika bekletiyoruz. Yağ, süt, sirke ve yumurtayı ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  2. Tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş unumuzu ilave ediyoruz. Elinize yapışmayan sert bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  3. İstenilen kıvamı elde ettikten sonra hamuru 20 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra bezelere ayırdık ve bu tarifle 28 şeker elde ettiniz.
  4. Lahanayı elimizle açıp içine peynir ekliyoruz. Daha sonra istediğimiz gibi şekillendiriyoruz. Ben hamur işlerinde olduğu gibi şekillendirmeyi tercih ettim. Dilerseniz yuvarlayarak da yapabilirsiniz.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürüp çatal yardımıyla çukurlar açın. 220 dereceye ısıtılmış fırında fansız 25 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkarabiliriz.
  6. İlk sıcaklık düştükten sonra uygulayabilirsiniz. Kahvaltıda ve ikindi çayı için domates, biber ve peynirle inanılmaz lezzetli oluyor ve denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
  7. Börekleri derin dondurucuya koymak isterseniz içlerini doldurup soğuyunca koyabilirsiniz. Macun olarak koyduğunuzda problemsiz kalacak, çözdürüp kullanabilirsiniz.

Resimli Kıyı Kır Dereotu Böreği Tarifi

Kıyir Kiyir Dill Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın