dereotu hamur işleri

Dereotlu Börek Tarifi Malzemeler

  • 4/5 dal dereotu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 sarısına 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4/5 su bardağı un

Dereotlu börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Dereotunu yıkayıp küçük elimizle doğrayıp un hariç tüm malzemeleri ekleyip sarılarını beyazlarından ayırıyoruz.
  2. İyice karıştırın ve yavaş yavaş un ekleyin.
  3. Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne ve yoğurdun cıvıklığına göre değişir.
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  5. İsteğe bağlı olarak içine peynir koyabilirsiniz.
  6. İstediğiniz şekli verin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun ♥️

Resimli dereotlu börek tarifi

  • börek tarifi
  • dereotu ile
  • kek tarifleri
  • Boğaca
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Pizza

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın