Bu mini çörekleri çocuklarınız okuldan eve geldiklerinde hazırlayabilirsiniz. Hatta yemekten bir iki saat önce buzdolabında soğutup tezgaha alıp bir tabağa açarsanız hemen yiyebilirsiniz.
Dereotu Peynirli Mini Börek Tarifi için,
Not: Hamuru için bir yumurtanın beyazını kullanacağız, fırına koymadan önce üzerine sarısını koyacağız, yetmezse başka bir yumurta sarısı kullanabilirsiniz.
Yumurta akı, sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker, kabartma tozu ve unu (bir elekten süzülmüş) bir kaba koyun.
Karışımı elinizle yoğurun.
Başka bir yerde beyaz peyniri ve ince kıyılmış dereotu çatalla birleştirin ve karıştırın.
Bir parça toz fıstık alın ve ellerinize yayın.
İçine dereotu peyniri koyun.
Hamuru kenardan alıp üzerini örtün.
Elinizle yavaşça çıkarın ve tepsiye (açılma riskini ortadan kaldırmak için hamuru kapattığınız yere) ters olarak yerleştirin, tepsideki küçük kekleri hazırlamak için aynı işlemi uygulayın.
Pişirirken biraz yayılacağı için aralarında biraz boşluk bırakın.
Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün.
170°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Not: Hamur elinize yapışmayana kadar bardağıma göre yaklaşık 6,5 su bardağı diyebilirim.
Dereotu Peynirli Mini Börek hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]