Merhaba☺️
Eminim herkes telli yumuşak tel açıcı yapmak ister. Sözlerim eksikse siz de sorun yaşamamanız için üretim adımlarını da attım. Hamur esnek olduğu için yapımı da kolaydır. Harika bir tat. Ayrıca, kabarık kabarık. Peki hadi benim için dileyin size kolay gelsin 🤗
Dill Soft Rolling tarifi için öncelikle mayalı karışımı bir karıştırma kabına alın ve karıştırın. 15 dakika mayanın çözülmesini bekleyin.
Dereotu serpin. Hamur ve dereotu karışımını bir fırın tepsisine koyun. Unu yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.
Hafif ele yapışan bir hamur elde edince un eklemeyi bırakın. Ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın ve son beş dakika hamuru yoğurun. Üzerini örtüp streçleyin ve ılık bir yerde bir saat mayalanmaya bırakın.
Kalan hamurdan mandalina topları yapın. Yağlanmış tezgahta bezelerden uzun kurdeleler yapın. İpi ikiye katlayın, iki ucunu birleştirin ve bükün.
Tüm hamur için aynı işlemi yaptıktan sonra yağlanmış tepsiye dizip üzerini örtün. Maya tepsisi için 20 dakika bekleyin.
Üst için; Yumurta sarısı, pudra şekeri ve yağı çırpın. Kalan yufkanın üzerine koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Yiyecekler soğuduğunda, bir kapak veya kapakla kapatın.
Dereotu Yumuşak Açılış servise hazır.
Deneyebilenlere kolay gelsin 🤗
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]