Dibek hurmalı kek tarifi malzemeleri
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağ (17,5 yemek kaşığı)
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı (isterseniz beyazını üzerine sürün parlak olsun)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Dibek Hurmalı Kurabiye Tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- İlk olarak tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıyoruz. Mikseriniz varsa mikserle pürüzsüz olana kadar yoğurun.
- Ardından 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 3 su bardağı unu azar azar döküp yediriyoruz.
- Malzememiz kıvamını aldıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizmeye başlıyoruz.
- Üzerine çay bardağının dibine bastırarak delikler açtım. Dilerseniz bunu da yapabilirsiniz. Hamurun yapışmaması için bardağın altını biraz yağlayın.
- Kurabiyelerimizi tepsimize yerleştirirken fırınımızı 160 dereceye çevirelim.
- Kurabiyelerimizi tepsimize dizdikten sonra parıldasın isterseniz bir miktar yumurta akı koyabilirsiniz.
- Daha sonra oluşturduğumuz deliklere bir tatlı kaşığı Dibek kahvesi koyup çukura yayıyoruz.
- Daha sonra üçe böldüğümüz hurmaları birer birer dizip fırına veriyoruz.
- 160 derecede 20 ve 25 dakika kontrol ederek pişirin. Şimdi eğlenelim.
Resimli hurma ile Dibek kurabiye tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]