Diğer Tarifler Karnıyarık – Tatlılarım

Öncelikle aldığımız patlıcanları güzelce yıkıyoruz patlıcan alırken patlıcanları elimizle sıktığımızda parlak ve yumuşak olmasına dikkat ediyoruz.

Bir kaseye su dökün, bir kaşık tuz ekleyin ve karıştırın.

Patlıcanı kurutup tuzlu suda bekletiyoruz.

Tuzlu suda bekletmemizin sebebi patlıcanın acı suyunu çıkarmak için soğanı küp küp doğrayıp biraz zeytinyağı ile kavuruyoruz.

Pişirirken tuzu, bir su bardağı şekeri ve sarımsağı serpip ekliyoruz.

Kısık ateşte ara ara karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kızarmış soğanın üzerine kıymayı koyuyoruz ve kıymayı kaşığın tersiyle ezerek kızartıyoruz.

Yeşil biberi yıkayın, ortasını çıkarın ve ince doğrayın.

Kıyılmış ete doğranmış biberi ekleyin ve 1-2 dakika pişirin. Çok kurutuyoruz.

Domatesleri iyice yıkayın, kurutun, küpler halinde kesin ve kıymaya ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 dakika bekletin. pişiriyoruz.

Pişmiş çamura bir çay kaşığı karabiber ekleyin.

Maydanozu güzelce yıkayıp doğrayın, ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.

Patlıcan suyunu ellerimizle iyice sıkıyoruz ve kağıt havluyla kurutuyoruz.

Bir tavaya sıvı yağı koyup sıcakken kuruttuğumuz patlıcanları koyuyoruz.

Tepsiye kağıt havlu seriyoruz ve kızarmış patlıcanları koyuyoruz.

Biraz patlıcanda pişiriyoruz.

Patlıcanı fırına koyacağımız bir kaba alıyoruz.

Patlıcanın ortasını bir tabak yardımıyla açıyoruz.

Açılan patlıcanların karnına kıymalı harcı kaşık yardımıyla yayıyoruz, çeri domatesleri ortadan ikiye kesip patlıcan ve yeşil biberin üzerine koyuyoruz.

Çok az su ilavesi ile önceden ısıtılmış fırında rostolara veriyoruz ve domates ve biberler yıkanınca fırından alıyoruz.

pilav ile servis ediyoruz.

Pişmiş sığır eti hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın