Daldırma soslu ızgara kanatlar için malzemeler
- 1 kilo tavuk kanat
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yeterince tuz ve karabiber
- 1 tatlı kaşığı un (bir poşet ekmeği yağlamak için)
Dip sos tarifi için.
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet salatalık turşusu
- 3-4 dal dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı hardal
- zevkinize göre tuz
Izgara kanat sosu tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kanatları sarımsak, salça ve baharatlarla birleştirin.
- Fırın poşetini un ile temizledikten sonra kanatları diziyoruz.
- Üst üste ise, iyi kahverengiye döner.
- Fırın tepsimize alıp iki yerinden yumruk atıyoruz.
- 200 derecede ızgara ayarında altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.
- Yoğurdu ayrı bir kaba alın. İnce kıyılmış salatalık, dereotu, hardal, sarımsak ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
- Sosu pişmiş kanatlarla servis edin. Afiyet olsun.
Resimli sos karışımı ile ızgara kanatlar
Dip Soslu Kanat Izgara yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]