Dip soslu ızgara kanatlar

Daldırma soslu ızgara kanatlar için malzemeler

  • 1 kilo tavuk kanat
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • 1 tatlı kaşığı un (bir poşet ekmeği yağlamak için)

Dip sos tarifi için.

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet salatalık turşusu
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı hardal
  • zevkinize göre tuz
Izgara kanat sosu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kanatları sarımsak, salça ve baharatlarla birleştirin.
  2. Fırın poşetini un ile temizledikten sonra kanatları diziyoruz.
  3. Üst üste ise, iyi kahverengiye döner.
  4. Fırın tepsimize alıp iki yerinden yumruk atıyoruz.
  5. 200 derecede ızgara ayarında altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.
  6. Yoğurdu ayrı bir kaba alın. İnce kıyılmış salatalık, dereotu, hardal, sarımsak ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  7. Sosu pişmiş kanatlarla servis edin. 🍀Afiyet olsun.

Resimli sos karışımı ile ızgara kanatlar

Dip Soslu Kanat Izgara yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın