Dışı Çıtır İçi Yumuşak Midye Turtası Tarifi

Merhaba arkadaşlar görüntüsü ve lezzeti ile göz dolduran midye tatlı tarifimi mutlaka denemelisiniz!

Dışı Çıtır ve Yumuşak Midye Börek Tarifi için önce yufkayı tezgaha koyalım, önce ortadan ikiye sonra bir parça daha ortadan ikiye kesip üst üste koyalım.

Bir parçasını ucu yukarı ve büyük tarafı aşağı gelecek şekilde tezgahın üzerine koyalım.

Peyniri, biberi ve bir tutam kıyılmış maydanozu uygun bir tabağa alıp karıştıralım.

Daha sonra sağ kasede ölçülerek eklediğimiz süt ve yağı karıştıralım, yaydığımız hamurun üzerine kuru alan kalmayacak şekilde sosu yayalım.

Daha sonra hamurun sivri ucundan ve kenarının ortasından tutarak hamuru küçültüp kelebek şekli verelim. Kanatları çevirelim (lale şeklinde) ve tepesini birleştirelim.

Eklem üzerine 1 yemek kaşığı peynir çamuru koyup kenarlarını kapatalım, sigara rulosu gibi saralım, altını kısalım.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

Not: Bu sırada dileyen ekmeği derin dondurucuya atıp dilediği zaman çıkarıp pişirebilir.

Kalan sosu keklerin üzerine yayın. Daha sonra yumurta sarısını yıkayın ve çöreklerin üzerine susam serpin.

180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Dışı Çıtır İçi Yumuşak Midye Börek servise hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın