Doğal Elmalı Turta (Doğal)

Elmalı turta tarifi için,

Un ve gıda boyası hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.

Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru portakal büyüklüğünde kesin.

Üstte, yağlı kağıdın ortası şeklinde diğer hamuru açın.

Önce dolap elmaları.

Şekerle birlikte pişirin, tarçın ve fındığı ekleyin, süzgeçli bir kapta suyunu iyice süzün, açık hamurun üzerine harcınızı koyun ve pürüzsüz hale getirin.

Hamuru istediğiniz hamurdan istediğiniz şekilde kesin, hamurun üzerine koyun, hamura biraz gıda boyası ekleyin ve süsleyin.

180°C önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Üzerine pudra şekeri serpin.

Elmalı turta hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın