Doğal Limonata Tarifi için,
Donmuş limonlarımızı ve portakallarımızı buzdolabından beş dakika çıkarıyoruz. yumuşamasını bekliyor.
Daha fazla lezzet istiyorsanız ve portakalınız küçükse iki portakal kullanabilirsiniz, bazen ben yapmıyorum.
Bu yumuşarken suyumuzu hazırlayalım.
Geniş bir karıştırma kabına suyumuzu koyup üzerine limon tuzu ve şekeri ekleyip tahta kaşıkla eriyene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra limonları ve portakalları ve kabuklarını küçük parçalara ayırıp mutfak robotunda küçük parçalara ayırıyoruz.
Suyumuzu olduğu gibi değil de resimdeki gibi büyük bir süzgeçten geçirip karıştırıyoruz.
Daha sonra suyumuzu bu şekilde 20 dakika kadar döküyoruz, ara ara karıştırarak dinlenmeye bırakıyoruz.
Çok beklersek canımız acır. 20 Dakika. Daha sonra süzgecimizi güzelce süzüp içindekileri atıyoruz.
Limonlarımızı kavanozlara bölüp dolaba atıyoruz o kadar 🙂 Rendeleme yok, şeker sıkma ve bekleme 🙂
Doğal Limonata Tarifi hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]