Kıyılmış bezelye tarifi malzemeleri
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük patates
- 1 havuç
- 150-200 gram kıyma
- 2 bardak bezelye
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Kıyılmış bezelye tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- İlk olarak soğanı rendeliyoruz. Kabımıza zeytinyağı, soğan, salça ve tereyağını alıp kavurun. Küp şeklinde doğradığımız patatesleri ve küp küp doğradığımız havuçları atıp birkaç dakika daha kızartıyoruz.
- Ardından kıymayı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Son olarak buzluktan çıkardığımız bezelyeleri ekleyip karıştırıyoruz, su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Orta ateşte 20-25 dakika pişirin. (Elektrikli ve normal set üstü ocaklarda bu süre değişebilir. Kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim. Patates ve havuçlar pişince yemeğimiz hazır demektir.) .
Resimlerle kıyılmış bezelye tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]