Doldurulmuş Çiçekler – Tatlılarım

Merhaba thereaar🤗 Makyaj çiçeklerini sever misiniz? Bayıldımmm😋 Özellikle annemin elinden çıkmışsa kapalı diyebilirim. Evet bu güzel şeyler canım annemin elinden😍 Bunu deneyip saklayacağım. Tarife geçelim😍

Tam çiçek tarifi için önce çiçeklerimizin ortasını makasla yapraklara zarar vermeden keserek başlayalım.

Ardından yağımızı ve küçük doğranmış soğanlarımızı bir tavaya alıp kızartalım.

Domates salçamızı tavamıza ekleyip üzerine koyalım. Ardından bulgurumuzu, pirincimizi ve baharatlarımızı bir tencereye alıp karıştıralım.

2 su bardağı suyu ekleyip altını kısıp altını kapatalım.

Su çekildiğinde, kapatın ve kurumasını bekleyin.

Ardından yavaş yavaş hazırladığınız çamuru alıp çiçeklerin içini dolduralım. Çiçekleri yukarıdan içe doğru katlayalım ve saksıya koyup aşağı doğru katlayalım. Üzerlerine zeytinyağını dökelim ve malzemelerin yarısına gelene kadar ılık su ekleyelim.

Ağır hale getirmek için kapağını kapatalım ve kapalı bir tencerede kısık ateşte iyice pişmeye bırakalım.

İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edebilirsiniz.

Saksı hazır.

Deneyenlere afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın