Közlenmiş Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet kuru acı biber
- 2 soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
meyve suyu için
- iki bardak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Kuru biber dolması tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Soğanı küçük küçük doğrayalım ve sıvı yağı tencereye alıp soğanları güzelce kavuralım.
- Daha sonra pirincimizi ilave edelim, pirincimizi bir kaç rulo çevirelim, üzerine salça ilave edelim, güzelce yiyelim.
- Ardından diğer tüm baharatları ekleyip ateşi kapatalım, buradaki amaç pilav pişirmek değil, pilavı ayrı bir kaba alıp tazeliğini koruyalım.
- Biraz soğuduktan sonra üzerine limon suyu ve nar ekşisini dökelim, güzelce yiyelim ve daha önce sıcak suda beklettiğimiz biberi soğuk suda çevirelim.
- Biberlerimiz için bir pay bırakarak hazırladığımız harcı dolduralım, pirincin şişme derecesini göz önünde bulunduralım ve kasemize bir güzel su serpelim.
- Diğer malzemeleri bir kapta karıştıralım ve fazla pişmesin diye biberlerimizi ilave edelim, bir tabak veya kapak yardımıyla biberleri sıkalım.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 35 dakika 40 dakika kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.
Kuru biber dolması tarifi
Biber Dolması yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]