Doldurulmuş kuru biber

Közlenmiş Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru acı biber
  • 2 soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

meyve suyu için

  • iki bardak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Kuru biber dolması tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Soğanı küçük küçük doğrayalım ve sıvı yağı tencereye alıp soğanları güzelce kavuralım.
  2. Daha sonra pirincimizi ilave edelim, pirincimizi bir kaç rulo çevirelim, üzerine salça ilave edelim, güzelce yiyelim.
  3. Ardından diğer tüm baharatları ekleyip ateşi kapatalım, buradaki amaç pilav pişirmek değil, pilavı ayrı bir kaba alıp tazeliğini koruyalım.
  4. Biraz soğuduktan sonra üzerine limon suyu ve nar ekşisini dökelim, güzelce yiyelim ve daha önce sıcak suda beklettiğimiz biberi soğuk suda çevirelim.
  5. Biberlerimiz için bir pay bırakarak hazırladığımız harcı dolduralım, pirincin şişme derecesini göz önünde bulunduralım ve kasemize bir güzel su serpelim.
  6. Diğer malzemeleri bir kapta karıştıralım ve fazla pişmesin diye biberlerimizi ilave edelim, bir tabak veya kapak yardımıyla biberleri sıkalım.
  7. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 35 dakika 40 dakika kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.

Kuru biber dolması tarifi

Biber Dolması yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın