Dışarıda kış, masamızda donmuş yapraklar. Her şey vaktinde yenmelidir.” Sandığımızın aksine sebzelerden yapılan birçok sebze çeşidi vardır. Sağlıklı, vitamin açısından zengin vejetaryen yemekleri tercih edenler için. Pırasa önemli bir antioksidandır ve içerdiği vitamin ve minerallerle sindirime çok yardımcı olur. Pırasa turşusu yemeyi sevmediğini söyleyenler bile.
Pırasalarım küçük olduğu için pişirmedim. Hammaddeden yaptım.
Şimdi kıymalı pırasa yapalım. Büyük beyaz saplı olanları seçerseniz daha kolay olacaktır. Çünkü onu serbest bırakacağız. İnanın tadı harika 👌
Pırasaların saplarını keselim. Temizleyip yıkayalım. Parmak boyunu keselim. İki avuç arasında ovalayarak kıvrımları gevşetelim.
Çıktığı gibi 3-4 kez alalım. Gerisini istediğiniz gibi pişirin.
İçinde dolap soğanı. Acı suyu süzün.
Bu sırada ıslatacağınız pirinci sıcak suya koyun ve bir süre bekletin, bekletin.
Sığır eti, salça, tuz, karabiber ekleyin ve yoğurun.
Yeşil pırasa yapraklarından bir veya iki yaprak serpebilirsiniz. Pırasaları dikkatlice saklayın. Pirincin piştiğinde patlamaması için her iki yanında biraz boşluk bırakın. İşiniz bittiğinde domates salçasını tencerede yapalım.
Salçayı biraz yağda açıp iki diş sarımsağı doğrayalım. Onları doldurmalarının üzerine düzgünce yerleştirin. Bir çeşme ya da kase haşlayalım, üstüne çıkana kadar ılık su koyup biraz tuz ekleyelim.
Pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim. Bir tabağa aktarın ve maydanoz ve limonla süsleyin. Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]