Ambalaj kağıdı tarifi için malzemeler
- salamura kağıt
- 2 diş sarımsak
- 2 soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yeşil biber
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağından az bulgur
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- maydanoz
- acı biber
- karabiber
- tuz
- Limonata
Yaprak sarma tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Soğanları ve sarımsağı doğrayıp sıvı yağ ile tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavurun. Yeşil biber ve salçayı ekleyip 2-3 dakika karıştıralım.
- Pirinci ve bulguru ilave edelim, baharatları atalım, en son limon suyunu dökelim, maydanozu doğrayalım, ekleyip tuzunu damak zevkinize göre ayarlayalım.
- Kâğıdı açalım, içine eksik olandan bir çay kaşığı koyalım ve kalem gibi saralım. Düdüklü tenceremizi dik konuma getirelim. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Normal pişirme tabanını kapatalım ve üzerine 1 kaşık zeytinyağı dökerek pişirmeye devam edelim. Afiyet olsun.
Yaprak sarma tarifi
Yaprak Sarma yazısı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]