doldurulmuş yapraklar

Ambalaj kağıdı tarifi için malzemeler

  • salamura kağıt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağından az bulgur
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • maydanoz
  • acı biber
  • karabiber
  • tuz
  • Limonata
Yaprak sarma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Soğanları ve sarımsağı doğrayıp sıvı yağ ile tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavurun. Yeşil biber ve salçayı ekleyip 2-3 dakika karıştıralım.
  2. Pirinci ve bulguru ilave edelim, baharatları atalım, en son limon suyunu dökelim, maydanozu doğrayalım, ekleyip tuzunu damak zevkinize göre ayarlayalım.
  3. Kâğıdı açalım, içine eksik olandan bir çay kaşığı koyalım ve kalem gibi saralım. Düdüklü tenceremizi dik konuma getirelim. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  4. Normal pişirme tabanını kapatalım ve üzerine 1 kaşık zeytinyağı dökerek pişirmeye devam edelim. Afiyet olsun.

Yaprak sarma tarifi

Yaprak Sarma yazısı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın