doldurulmuş yapraklar

Ambalaj kağıdı tarifi için malzemeler

  • 400 gr turşu yaprağı

iç malzeme

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı sıvı sumak şurubu veya limon tuzu olabilir.
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı olabilir, miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yaprak sarma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle salamuranın yaprakları üzerinde bir ön yıkama yapıp fazla tuzu alıyoruz ardından bıçakla sap kısımlarını temizliyoruz.
  2. Temiz yaprakları kaynar su ve tuz ile derin bir kaba alıp tekrar durulayalım.
  3. Pirinci yıkayalım ve pirinç yaşken kaynar suda bekletelim, soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım.
  4. Islatılmış pirinci süzüp pirinç, soğan ve sarımsağı derin bir kaseye alalım. Üzerine baharatları, salçayı ve yağı ekleyin. Bu arada damak tadınıza göre orantıları tadarak artırabilirsiniz.
  5. Son olarak ekşi krema ekleyin ve karıştırın.
  6. Yapraklarımızı rulo yapıp uygun bir kaba koyalım.
  7. Sarma işlemi bitince üzerine bir çay kaşığı daha sumak şerbeti ilave edin, dolmanın veya tabağın üzerini örtün, kaynar suyu ekleyin ve ocağın üzerine koyun.
  8. Sargı kaynayınca altını kısıp suyunu kontrol ederek yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  9. Pişen sarıcımızın suyunu süzelim ve ilk ateşi çıkınca servis tabağına alıp soğuk olarak servis edelim.

Yaprak sarma tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • yaka
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Yaprak
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

pişmiş karides

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın