Domatesli Havuçlu Arpa Erişteli Pirinç Tarifi Nasıl Yapılır?
Pilavı pişirmeye başlamadan önce domates, havuç, soğan kabuğunu soyup yemek için domates ve soğanı doğrayalım.
Havuç ve havuç hazırlığı.
Ayrıca tavuk bulyonu kaynaması için sıcak suda bekletelim, artık pilavı yapmaya başlayabiliriz.
Bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım, soğanı ekleyip biraz kavuralım, havucu ekleyelim.
Soğanla birkaç kez karıştırıp arpa sosu dökelim ve yanmaması ve dibe yapışmaması için sürekli karıştırarak 3-4 dakika kızartalım.
Arpanın rengi değişince domates eklenir ve 1-2 kez karıştırılır.
4 su bardağı suyu ekleyip tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Hafif nemliyken ocaktan alıp kağıt havlu üzerine alıp tencerenin kapağını kapatın 20-25 dakika dinlendirip servis yapın.
İpuçları ve Notlar:
1. Lütfen pirincin başından bırakmayın, karıştırıp kurutmak çok önemlidir yoksa bozulur.
2. Pirinç biraz piştikten sonra yarım bardak suyu kontrol edin ve canlı olduğunu düşünüyorsanız biraz daha ekleyin. Yaptım.
3. Pişerken izlemeyi unutmayın, arada bir karıştırın ki dibe yapışmasın.
4. Ben lahana yapıp masa örtüsüne sarıyorum akşam yemeğine kadar bekliyorum😊 Vaktiniz varsa tekrar yapabilirsiniz sıcak ve lezzetli. 😊
Domatesli Havuçlu Arpa Erişteli Pilav hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]