Domates Soslu Közlenmiş Biber – En Sevdiğim Yemekler

Acı Biber Turşusu ve Domates Sosu yapmak için su kullanmıyoruz. Domates suyu ile yapılan harika bir lezzet. Ailecek seviyoruz ve harcıyoruz. Uzun süre dayanır ve lezzetini kaybetmez ve her yemekle iyi gider.

Şimdi tarifimize geçelim,

Öncelikle biberleri güzelce yıkadıktan sonra sap ve üst kısımlarını yıkıyoruz.

Daha sonra domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup robotumuza koyuyoruz.

Domateslerimizi robottan geçirip eziyoruz ve rendelenmiş domateslerimizi bir kaba alıyoruz.

Robottan geçirip yapıştırdığımız domateslerimize biber ekliyoruz.

Sirke, şeker ve sarımsak ekleyin.

İpucu: Sarımsağımızı keserek ekliyoruz ama dövmeden öldürmeden koymak önemli. Lezzet katacaktır.

Son tuzu ekleyin.

Not: Tuz miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Kaya tuzu biraz sert olduğu için miktarı yeterlidir.

En önemlisi su eklemiyoruz. Domateslerimizin suyu yeterli olacaktır.

Kavanozları doldurmadan önce bir gece bekletin. Bu şekilde domatesler kendilerini biraz terk edecek ve asitliğini kaybedecektir. Kavanozlara böldüğünüzde ağızlarında biraz mesafe bırakın ki bir süre sonra çıkan havadan kapak fazla şişmesin.

Dayanmaya geldik. Hazırlanan kavanozları serin ve kuru bir yerde saklıyoruz.

Kullandıktan sonra buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz. Çok uzun süre dayanır 1 kışı rahatlıkla atlatır 😊😊

Domates Soslu Acı Biber hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın