Domatesli El-Muhajireen Böreği

Domates Böreği Tarifi Malzemeler

hamur için

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı su
  • 5 su bardağı un

arasında yağlama için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gr tereyağı

iç harç için

  • 3 orta boy domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • tuz
  • öğütülmüş biber
Domatesli Almhsr turtası nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tüm hamur malzemelerini geniş bir kaba alın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar daha yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamurumuzu yarım saat dinlenmeye alıyoruz.
  3. Doldurma işlemini yapıyoruz ve hamur yerleşene kadar soğumaya bırakıyoruz.
  4. İlk olarak soğanları yağda kavurun ve biberleri ilave edin.
  5. Daha sonra domatesleri doğrayıp soğanların içine atıp suyunu çekene kadar kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  6. Diğer yandan hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde 50 adet beze alıyoruz.
  7. Yağı ve tereyağını eritin.
  8. Küçük aldığımız bezeleri açıp aralarına yağı koyuyoruz.
  9. Altta 25 beze üstte 25 beze ayırın ve bir kenara koyun.
  10. Daha sonra tepsi büyüklüğünde bezeleri açıp altlarına 25 tane koyuyoruz iç harcı aralarına döküyoruz.
  11. Açıyoruz ve kalan bezeyi üstüne koyuyoruz. (Bezeler üst üste açılacak ve üst beze yağlanmayacaktır.)
  12. Hamurun üst kısmını tamamen yağlayarak yoğuralım, belli bir şekil vermek için tüyü oklarla bastıralım ve üst hamur kabarıp yanmasın diye açalım.
  13. 250 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Resimlerle domates tarifi ile göçmen hamur işleri

Mahasir Borigi’nin domatesli yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın