Domates Böreği Tarifi Malzemeler
hamur için
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 poşet kabartma tozu
- 1.5 su bardağı su
- 5 su bardağı un
arasında yağlama için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gr tereyağı
iç harç için
- 3 orta boy domates
- 2 yeşil biber
- 1 orta boy soğan
- tuz
- öğütülmüş biber
Domatesli Almhsr turtası nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tüm hamur malzemelerini geniş bir kaba alın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar daha yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurumuzu yarım saat dinlenmeye alıyoruz.
- Doldurma işlemini yapıyoruz ve hamur yerleşene kadar soğumaya bırakıyoruz.
- İlk olarak soğanları yağda kavurun ve biberleri ilave edin.
- Daha sonra domatesleri doğrayıp soğanların içine atıp suyunu çekene kadar kavurup soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer yandan hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde 50 adet beze alıyoruz.
- Yağı ve tereyağını eritin.
- Küçük aldığımız bezeleri açıp aralarına yağı koyuyoruz.
- Altta 25 beze üstte 25 beze ayırın ve bir kenara koyun.
- Daha sonra tepsi büyüklüğünde bezeleri açıp altlarına 25 tane koyuyoruz iç harcı aralarına döküyoruz.
- Açıyoruz ve kalan bezeyi üstüne koyuyoruz. (Bezeler üst üste açılacak ve üst beze yağlanmayacaktır.)
- Hamurun üst kısmını tamamen yağlayarak yoğuralım, belli bir şekil vermek için tüyü oklarla bastıralım ve üst hamur kabarıp yanmasın diye açalım.
- 250 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Resimlerle domates tarifi ile göçmen hamur işleri
Mahasir Borigi’nin domatesli yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]