Domatesli Soğan Çorbalı Bulgurlu Pilav

Domates Salçalı Soğan Çorbalı Bulgur Pilavı tarifi için önce soğanları soyun ve küçük küpler halinde kesin.

Yağı bir tavaya alıp ısıtalım, ardından soğanı koyup kısık ateşte yumuşayana kadar kavuralım.

Domates salçasını ekleyin ve koku kaybolana kadar kavurmaya devam edin.

Bulguru ekleyip iki dakika karıştırın. Bezelye ekleyin ve bir veya iki kez karıştırın. Kızarmış malzemelere su ekleyin.

Suda tavuk suyu seviyorsanız pilav çok lezzetli olur ama dilerseniz et suyu veya bulyon da tercih edebilirsiniz.

Suyu döktüğünüzde tuz ve karabiberi ilave edebilir, su yüksek ısıda kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakabilirsiniz.

Pirinç pişince tencerenin kenarlarını temiz bir bezle örtün, kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.

Daha sonra dikkatlice karıştırarak servis edebilirsiniz.

Bulgur Pilavı ve Domates ve Soğan Çorbası hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın