Dondurma Menemen – Tatlılarım

Çok hızlı bir şekilde kışa hazırlanmaya devam ediyoruz. Derin dondurucuda muhafaza edilen menemen yapıyoruz.

Derin Dondurucu Menemen tarifi için önce biberleri güzelce yıkayıp suyunu süzüyoruz.

Domatesleri güzelce yıkıyoruz.

Biber ince bir biber ise çekirdek kısmını çıkarmaya gerek yok, biber kalın ise çekirdeklerini çıkarıp serpiyoruz.

Biberleri tavaya koyun, 1 yemek kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kavurun.

Domateslerin kabuklarını soyun ve orta büyüklükte dilimleyin. Doğranmış domatesleri tencereye alıp pişiriyoruz.

Domatesler haşlanırken suya batırılır ve bu suyu içeriz.

Domates suyu çekilince kızarmış biberi ekleyip karıştırıyoruz, bir dakika kaynatıyoruz ve tencereyi soğumaya bırakıyoruz.

Kilitli poşete koyup ağzını kapatıyoruz.

İyice buzdolabına kaldırıyoruz.

Derin Dondurucu Menemen hazır, bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın