dondurmalı kurabiye

Dondurmalı kek tarifi malzemeleri

  • 150 gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 bardak mısır nişastası
  • Bardaktan 1 su bardağı şeker eksik
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • 100 gram damla çikolata
  • 1 çay kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı ceviz

Dondurmalı kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Yağları, nişastayı ve pudra şekerini güzelce yoğuralım.
  2. Ardından un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Unu sıkı bir şekilde ekleyin. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  3. Daha sonra kuru üzüm ve cevizi/fındığı ekleyip yoğurun.
  4. Son damla çikolatayı ekleyin ve karıştırın.
  5. Dondurma kaşığı ile şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim. Dondurma kaşığınız yoksa yuvarlayarak şekil verebilirsiniz.
  6. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin, afiyet olsun.

Fotoğraflı dondurmalı pasta tarifi nasıl yapılır?

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın