Dondurmalı kek tarifi malzemeleri
- 150 gram tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 bardak mısır nişastası
- Bardaktan 1 su bardağı şeker eksik
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 100 gram damla çikolata
- 1 çay kaşığı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı ceviz
Dondurmalı kek tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Yağları, nişastayı ve pudra şekerini güzelce yoğuralım.
- Ardından un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Unu sıkı bir şekilde ekleyin. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Daha sonra kuru üzüm ve cevizi/fındığı ekleyip yoğurun.
- Son damla çikolatayı ekleyin ve karıştırın.
- Dondurma kaşığı ile şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim. Dondurma kaşığınız yoksa yuvarlayarak şekil verebilirsiniz.
- Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin, afiyet olsun.
Fotoğraflı dondurmalı pasta tarifi nasıl yapılır?
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]