Dondurucu Börekler (Fırında ve Kızarmış)

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere kahvaltıda, hurmada ya da 5 çayı civarında yetişkinler için çok önemli olan börek tarifi vereceğim. Gerçekten çok lezzetli. denemenizi tavsiye ederim.

Yağ yakmanın ve fırında pişirmenin tüm yollarını anlatacağım. O zaman tarife geçelim,

Öncelikle yufkadan taze yufka satın alabilir veya marketlerde her gün yufka olarak satın alabilirsiniz. Ama bunu günlük yufka yazarından almalısın.

Bazı yufkalar serttir ve sararken yufka dağılabilir. Yufkada üçgenin şekli çok önemlidir. Eşleştirme yapamayanlar hazır üçgen yufkayı alıp kullanabilirler.

Ardından yufkayı tezgahta veya tahtada çıkarın. Önce ikiye bölelim. Öyleyse bunu parçalayalım. O halde her parçayı ikiye bölelim.

Bu şekilde keserseniz daha fazla parça elde edebilirsiniz.

O halde iç harcını hazırlayalım. Peynir tuzlu ise sıcak suda bekletelim.

Beyaz peynir kullanacaksak çatalla kıralım.

Maydanoz serpip ekleyebilirsiniz. Onu çok lezzetli yapıyor.

Sarma için hamuru toplayıp üzerini bir bezle örtelim. Hamuru sarmaya başlasanız bile açmadan bırakırsanız kuruyacaktır.

O halde yufkanın en büyük kısmına peyniri ekleyelim. Kenarlarından katlayın ve sarın. Ucu suya batırıp bırakalım.

Aynı işlemi tüm yufka için yapalım. İsterseniz patates dolgusunu veya eklemek istediğiniz herhangi bir şeyi değiştirebilirsiniz.

Ardından tavaya sıvı yağı ekleyin. Kızgın yağa börekleri ekleyip her iki tarafını da kızartalım. Sıcak yenmelidir. Kızgın yağda pişirilirse çıtır olur.

Yağ yerine fırında pişirmek isterseniz hamuru sarmadan önce süt ve yağ karışımı yapın ve üzerine bolca serpin. Sardıktan sonra bile mikserde bekletin, su tasarrufu yapın, bir tepsiye koyun, bu şekilde buzdolabına koyun, ardından donmuş mayayı toplayın ve buzdolabı poşetine koyun.

Her iki şekilde de şiddetle tavsiye edilir.

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın