Dondurucuda Katmanlar ve Et Nasıl Saklanır?

Merhabalar hepinize sağlıklı huzurlu bir bayram diliyorum 💐❤ Allah kurbanlarınızı kabul etsin inşallah🙏

Kurban etini muhafaza edebilmemiz için şartlar ve yöntemler konusunda yardımcı olmak istedim 😊

Buzdolabında et yapmak için kullanacağımız kıymayı istediğiniz miktarda dondurucu poşetine koyalım.

Çok basit ve kullanımı kolay olduğu için kilitli bir dondurucu poşet kullanarak yaptım.

Elimizle hafifçe bastırdıktan sonra rulo yardımıyla üzerini düzleştirip poşetin ağzını kapatıyoruz.

Bu sayede dondurucuda daha az yer kaplar ve dondurucunun düzenini korur.

Köfteleri yaparken buzluktan çıkarıp buzdolabında çözülmesini bekleyip dilediğiniz köfteleri hazırlayabilirsiniz.

Yemekte pişmiş et kullanacaksanız kıymayı istediğiniz miktarda poşete koyalım, rulo ile yuvarladıktan sonra önce bir spatula veya çok ince bir cetvel ile ortasına itin.

Daha sonra uzunlamasına bir spatula ile aynı şekilde bastırdıktan sonra dört yemek için kıyma olacak.

Kullandığınız çanta büyükse altı eşit parçaya bölebilirsiniz.

Kullandığınız zaman buzluktan çıkarıp ayırdığımız noktalardan yırtıp çözdürebilir daha sonra istediğiniz yemeği yapabilirsiniz.

Kuşbaşı doğranmış etleri elimden geldiğince streç filme sardım ve dolaba koydum.

Piştikten sonra yarım saat sonra çıkarıp bezelye, kuru fasulye ya da çözüldükten sonra sebze yemeği olarak kullanıyorum.

Hepinize bol şans 😊

Kıymayı veya kuşbaşı eti sıkmayı bitirdikten sonra tekrar buzdolabına koymayın çünkü bu tehlikeli olabilir çünkü bakteri üremesine neden olur 👍👍

Aslında bu makale sadece et için değil, buzdolabından çıkardığımız tüm yiyecekler için de uygundur.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın