Merhaba arkadaşlar ,,,,,,,,,,,,,, kimse bir şeyleri yerleştirmeyi sevmez ama ciltlemek gittikçe zorlaşıyor 😊,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Sararım, ve buzdolabına koyun. sana da tavsiye ederim
Pirinci güzelce yıkayıp suyunun bitmesini bekleyelim.
Biraz soğan serpin.
Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım, soğanı koyup birkaç dakika kavuralım.
Salçayı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra pirinci alıp kızartalım ve iki üç dakika karıştırıp ocağı kapatalım.
Hamur soğuyunca bir kaşık tuz veya elinizle yaprakların üzerine dökelim.
Yaprağı uzunlamasına katlayın.
Aynı işlemi çamur bitene kadar yapalım.
Hepsi kolay, keyfini çıkarın.
Pişirirken üzerini geçecek kadar su koyalım.
Son olarak zeytinyağı veya sıvı yağı ekleyelim.
Battaniyeler pişerken düşmesin diye büyük bir tabak ya da yay taşı koyalım.
Orta ateşte ara ara kontrol ederek içi yumuşayana kadar pişirelim.
Dondurucu Kağıt Sargısı hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]