Kullanışlı bir fincan kek, hazırlanması kolay kullanışlı bir kektir.
Dilerseniz kakao eklemeden sade veya yumuşak yapabilirsiniz. Bireysel olarak da yapabilirsiniz.
Yumurtaları kırın ve şekerle köpürene kadar çırpın.
Daha sonra un, kabartma tozu, vanilyalı kakaoyu karıştırın.
Nescafe kaplarını tereyağ ile yağlayın.
Kek hamurunu kapların yarısına paylaştırın. Bu ölçü 6 bardak yapar.
Fincanları büyük bir tencereye koyun, yarısına kadar suyla doldurun ve tencerenin kapağını kapatın.
Buharın keklere baskı yapmasını önlemek için kapağın üzerine bir bez yerleştirin veya kaynadığında kapağı ters çevirerek hafifçe aralık bırakın.
15-20 dk. yeterli. Nescafeyi pişirdikten sonra sütle ıslatın.
Bir bardakta servis yapın veya isterseniz çikolata sosuyla çıkarın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]