Lokum Kıvamında Düdüklü Tencere Et Tarifi için önce etler iri fakat çok kalın olmayacak şekilde kesilir, yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
Et suyu süzülmüş derin bir kaba alınır, süt, sıvı yağ ve baharatlar (tuz hariç) ilave edilerek karıştırılır.
Kapağı kapalı olarak 4-5 saat, mümkünse bir gece buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından alınan marine et iyice yıkanır.
Dökme demir veya uygun bir tava iyi ısıtılır.
Et hafifçe tuzlanır ve sıcak tavada önden arkaya bir dakika kızartılır. (basılı)
Bu süre etin suda ve dışının kahverengi olması için yeterli olacaktır, fazla beklerseniz etler kuruyacaktır.
Ayrı bir tavada tereyağı, ezilmiş sarımsak ve salça kızdırılır, üzerine bir su bardağı su ve tuz ilave edilerek bir iki dakika pişirilir.
Metal tavada mühürlenen tüm etler düdüklü tencereye alınır.
Üzerine salçalı sosu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık yarım saat pişirin.
AFİYET OLSUN!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]