Efi Bademli kurabiye (Yunan kurabiyeleri)

Efi Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler (Yunan Kurabiyesi)

  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı şeker bardaktan eksik
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı un (kontrollü olarak eklenir)
  • 1 su bardağı iri kıyılmış kaju
  • 1 poşet kabartma tozu

bulmak;

  • Bol pudra şekeri

Kullandığım bardağın hacmi 250ml.

Efi Bademli kurabiyeler (Yunan kurabiyeleri) nasıl çalışır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle bir buçuk su bardağı un ocakta kısık ateşte kokusu kayboluncaya kadar sürekli karıştırılarak kavrulur ve soğumaya bırakılır. Tereyağı, pudra şekeri ve oda sıcaklığında çırpılmış yumurtaları ekleyin.
  2. Daha sonra kavrulmuş ve soğutulmuş un elenerek yoğrulur. Daha sonra kontrollü un ilave edilerek düzgün bir doku elde edilir, irili ufaklı bademler ilave edilerek tekrar yoğrulur.
  3. Cevizin küçük parçalarını alıp avucumuzun içine bastırarak şekil veriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  4. Tüm kurabiye hamuru bu şekilde hazırlanır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir. Pişen ve soğuyan kurabiyelere pudra şekeri serpilir ve servis edilir. Deneyen herkese bol şans ☺❤.

Fotoğraflı bademli kurabiye (Yunan kurabiyeleri) tarifi

Efi Badem Kurabiyesi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın