Efi Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler (Yunan Kurabiyesi)
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı şeker bardaktan eksik
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı un (kontrollü olarak eklenir)
- 1 su bardağı iri kıyılmış kaju
- 1 poşet kabartma tozu
bulmak;
- Bol pudra şekeri
Kullandığım bardağın hacmi 250ml.
Efi Bademli kurabiyeler (Yunan kurabiyeleri) nasıl çalışır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle bir buçuk su bardağı un ocakta kısık ateşte kokusu kayboluncaya kadar sürekli karıştırılarak kavrulur ve soğumaya bırakılır. Tereyağı, pudra şekeri ve oda sıcaklığında çırpılmış yumurtaları ekleyin.
- Daha sonra kavrulmuş ve soğutulmuş un elenerek yoğrulur. Daha sonra kontrollü un ilave edilerek düzgün bir doku elde edilir, irili ufaklı bademler ilave edilerek tekrar yoğrulur.
- Cevizin küçük parçalarını alıp avucumuzun içine bastırarak şekil veriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Tüm kurabiye hamuru bu şekilde hazırlanır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir. Pişen ve soğuyan kurabiyelere pudra şekeri serpilir ve servis edilir. Deneyen herkese bol şans .
Fotoğraflı bademli kurabiye (Yunan kurabiyeleri) tarifi
Efi Badem Kurabiyesi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]