Efsanevi tavuk örtüsü

Efsane tavuklu rulo tarifi için malzemeler

tavuk için

  • 8 tavuk budu
  • 1 soğan
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 havuç
  • 5 dal maydanoz
  • 2 litre

pilav

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 yemek kaşığı kuru nane
  • 1,5 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 litre tavuk suyu

Efsanevi tavuk sarma tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle pirinci yarım saat sıcak suda bekletin ve yemeye başlayın :).
  2. Bageti uygun miktarda alın.
  3. Üzerine yazılan diğer malzemeleri ekleyin.
  4. Havuçları iri iri doğramanıza gerek yok.
  5. Son olarak su ilave edip kaynamaya bırakın.
  6. Kaynadıktan sonra küçük ocağa alıp tavuklar pişene kadar pişirin. İşlem sırasında üzerinde oluşan köpüğü çıkarmayı unutmayınız.
  7. Tavuğu haşladıktan sonra suyunu süzün ve suyunu ayrı bir yerde bekletin.
  8. Pilav için tavaya zeytinyağı ve tereyağını alıp tereyağ eriyene kadar karıştırın.
  9. Yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin.
  10. Yıkanmış ve yıkanmış bulgur bulguru, ıslatılmış ve süzülmüş pirinçle birlikte ilave edip 4-5 dakika daha soteleyin.
  11. Ardından baharatları ekleyin, birkaç rulo daha çevirin ve altını kapatın.
  12. Kavrulan pirinci uygun tepsiye alın ve yayın.
  13. Haşlanan bageti pilavın üzerine düzgün bir şekilde koyun.
  14. Ayırdığınız sıcak tavuk suyunu ekleyin.
  15. 200 derecede önceden ısıtılmış pirinç suyunu alın ve tavuğu kahverengileşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun 🤤.

Resimli efsane tavuk sarma tarifi

  • börek tarifi
  • efsane
  • Kapat
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

semizotu salatası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın