ekerpare (fındık ve ceviz)

ekerpare tarifi malzemeleri (fındık ve ceviz)

  • 125 gr tereyağı veya ghee, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta (birinin sarısı sürülür)
  • 3 su bardağı un (gerektiği kadar)
  • 1 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık veya ceviz, antep fıstığı, badem size kalmış

İçmek için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 8 damla limon suyu

Chikbari (fındık ve ceviz) tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

  1. Önce şerbeti için: ocağa şeker ve suyu koyuyoruz, karıştırıyoruz, kaynatıyoruz, sonra limonu sıkıyoruz, 5 dakika kaynatıyoruz, pişiriyoruz, ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Hamuru yapmak için: Tüm malzemeleri iyice yoğurun ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edin, cevizleri ekleyin ve biraz daha karıştırın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp dilediğiniz gibi şekillendirin ve tepsiye dizin.
  4. Üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla çukurlar açın.
  5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında veya fritözde pişirin.
  6. Bittiğinde fırından çıkarın ve 5 dakika ısınması için bekleyin, ardından soğuk şerbeti krepin üzerine dökün.
  7. İki saat dinlendirelim, sonra seve seve tüketeceğiz.

Resimli Şekerpare (Fındıklı Cevizli) tarifi

  • tatlı tarifi
  • cevizli
  • fındık
  • kek tarifleri
  • şeker kamışı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

10 Dk’da Tencere Sufle ️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın